Συνελήφθη ειδικευόμενος χειρουργός Γενικού Νοσοκομείου της Αθήνας, υπήκοος Κονγκό, την Παρασκευή το βράδυ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για παράβαση καθήκοντος και του κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης για τον 36χρονο χειρουργό ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία γυναίκας. Σύμφωνα με την καταγγελία, την περασμένη Κυριακή είχε συνοδεύσει την 87χρονη μητέρα της σε Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου την είχε εξετάσει ο συλληφθείς ιατρός συστήνοντάς της συντηρητική θεραπεία, την οποία της είχε προτείνει να πραγματοποιήσει ο ίδιος με επισκέψεις στο σπίτι της.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο 36χρονος, κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε ως αμοιβή το ποσό των 50 ευρώ ανά επίσκεψη και συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ κατά την έκτη επίσκεψη.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση προχθές στο σπίτι της 87χρονης ασθενούς, η κόρη της παρέδωσε στο χειρουργό το προσημειωμένο ποσό των 300 ευρώ. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που επιτηρούσαν το χώρο συνέλαβαν τον γιατρό με το «φακελάκι».

Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε την ποινική δικογραφία και χθες οδηγήθηκεστον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον τακτικό ανακριτή.