Υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω Διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος που υποσχόταν την απώλεια βάρους σε μιρκό χρονικό διάστημα, εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας που είχε έδρα την Ιρλανδία.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τις οποίες, σε διάφορες ιστοσελίδες του Διαδικτύου, διαφημίζεται φάρμακο - σκεύασμα, το οποίο αφορά στην απώλεια κιλών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι παθόντες αφού πείστηκαν για την υποτιθέμενη ακίνδυνη δράση του σκευάσματος, προέβησαν στην παραγγελία του. Ωστόσ, μετά την κατανάλωση του παρουσιάστηκαν σε πολλούς από αυτούς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Σχετική καταγγελία για το σκεύασμα υποβλήθηκε από ημεδαπή, σύμφωνα με την οποία γινόταν παράνομη χρήση φωτογραφιών της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του εν λόγω σκευάσματος.

Κατόπιν αλληλογραφίας με το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) του Υπουργείου Υγείας, πρόεκυψε ότι η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος δεν είναι σύννομη από τον Ε.Ο.Φ. και συνεπώς διακινείται παράνομα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα.