Επιστολή - έκκληση στον πρωθυπουργό για τα προξενεία μας στη Γερμανία


Τα αισθήματα απογοήτευσης που διακατέχουν τον Ελληνισμό της Γερμανίας που πλήττεται από την κατάργηση των προξενείων της χώρας μας σε Αννόβερο, Κολωνία και Λειψία, εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου. «Απευθύνομε ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση και σ’ εσάς προσωπικά κύριε Πρωθυπουργέ, να αναβληθεί η κατάργηση των τριών Προξενείων, μέχρις ότου δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός των προξενικών λειτουργιών.

Με την κατάργηση των τριών Προξενείων, χωρίς παράλληλο εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπολοίπων πέντε και του προξενικού τμήματος της Πρεσβείας, η πολιτεία υποβάλλει τον απόδημο σε ταλαιπωρίες και δυσβάστακτα οικονομικά βάρη», τονίζεται-μεταξύ άλλων-στην ανακοίνωση της ΟΕΚ Γερμανίας.

Η ΟΕΚ Γερμανίας αναφέρει-μεταξύ άλλων- ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η επανειλημμένη εξαγγελία δημιουργίας ΚΕΠ για τους απόδημους, ενώ δεν έχουν υιοθετηθεί προτάσεις της για εξυπηρέτηση των αποδήμων, μέσω των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο