Τα αισθήματα απογοήτευσης που διακατέχουν τον Ελληνισμό της Γερμανίας που πλήττεται από την κατάργηση των προξενείων της χώρας μας σε Αννόβερο, Κολωνία και Λειψία, εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου. «Απευθύνομε ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση και σ’ εσάς προσωπικά κύριε Πρωθυπουργέ, να αναβληθεί η κατάργηση των τριών Προξενείων, μέχρις ότου δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός των προξενικών λειτουργιών.

Με την κατάργηση των τριών Προξενείων, χωρίς παράλληλο εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπολοίπων πέντε και του προξενικού τμήματος της Πρεσβείας, η πολιτεία υποβάλλει τον απόδημο σε ταλαιπωρίες και δυσβάστακτα οικονομικά βάρη», τονίζεται-μεταξύ άλλων-στην ανακοίνωση της ΟΕΚ Γερμανίας.

Η ΟΕΚ Γερμανίας αναφέρει-μεταξύ άλλων- ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η επανειλημμένη εξαγγελία δημιουργίας ΚΕΠ για τους απόδημους, ενώ δεν έχουν υιοθετηθεί προτάσεις της για εξυπηρέτηση των αποδήμων, μέσω των Ελληνικών Κοινοτήτων.