Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο στο αεροδρόμιο της Θήρας συνολικά, ένας διακινητής και 17 αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, την Παρασκευή το απόγευμα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας εντόπισαν 28χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, ο οποίος συνόδευε, έναντι αμοιβής τους τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 21, 26, 28 και 36 ετών με ανήλικα παιδιά τους με σκοπό να τους διευκολύνει να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων διαβατήριων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Έξι πλαστά διαβατήρια αρχών Ιαπωνίας
  • Δύο κάρτες επιβίβασης
  • Πέντε κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα.

Επίσης, προχθές το βράδυ συνελήφθησαν άλλοι δεκατρείς υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 19 έως 56 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση παραποιημένων ταυτοτήτων ιταλικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά δελτία ταυτότητας και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.