current views are: 1

9 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:24

Αντωνία Ηλία: Θα εξαντλήσω κάθε μέσο για να μην εκδοθώ στην Ελλάδα

Την πρόθεσή της να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να παραμείνει στη Βρετανία εξέφρασε η κατηγορούμενη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλία, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται η έκδοσή της στην Ελλάδα.

Δημοσίευση 15:24’
αρθρο-newpost

Την πρόθεσή της να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να παραμείνει στη Βρετανία εξέφρασε η κατηγορούμενη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλία, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται η έκδοσή της στην Ελλάδα.

Την πρόθεσή της να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να παραμείνει στη Μεγάλη Βρετανία εξέφρασε η κατηγορούμενη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλία, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται η έκδοσή της στην Ελλάδα.

«Πριν από λίγη ώρα πληροφορήθηκα από τον δικηγόρο μου ότι τελικά δεν εκδίδομαι στην Ελλάδα και πρέπει να σας πως ότι η χαρά μου είναι απερίγραπτη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι, ενώ περίμενε έτοιμη με τις βαλίτσες της να την παραλάβει η βρετανική αστυνομία και να εκδοθεί στην Αθήνα, της τηλεφώνησε ο δικηγόρος της και την ενημέρωσε ότι αναβάλλεται η έκδοση λόγω «νομικού κωλύματος».

Η κ. Ηλία υποστήριξε και πάλι ότι δίνει «έναν σκληρό και άνισο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες» για να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για δίωξη, αλλά για διωγμό με πολιτικά κίνητρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερα από τα πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος μου έχουν αποσυρθεί, ενώ και το πέμπτο θα έπρεπε να είχε εκπέσει, καθώς όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου κρίθηκαν αθώοι από τα ελληνικά δικαστήρια. Πιστεύω ότι είμαι αθώα και θα παλέψω μέχρι τέλος για να αποδείξω την αθωότητα μου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναβολή έκδοσής της, πιθανόν να σχετίζεται με ακυρωτική προσφυγή για την απόρριψη αιτήματος για άσυλο που η ίδια είχε καταθέσει την Παρασκευή σε βρετανικό δικαστήριο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε η πρώην ανακρίτρια Αντώνια Ηλία, «αν και προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά από το βρετανικό νόμο, πως δεν μπορεί να εκτελεστεί αίτημα έκδοσης πριν τελεσιδικήσουν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες του εκδιδομένου, παρ’ όλα αυτά γνωρίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές έχουν βάλει λιτούς και δεμένους για την επιστροφή μου στην Ελλάδα δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη».


σχετικα αρθρα