Καταθέτουν σήμερα ενώπιον του κλιμακίου Ελβετών δικαστών που ερευνούν περιπτώσεις «ξεπλύματος χρημάτων» μέσω ελβετικών τραπεζών η νυν και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το κλιμάκιο των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης εξετάζει αυτήν την ώρα στα γραφεία των ανακριτών Διαφθοράς στην Ευελπίδων την πρώην σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν και αμέσως μετά αναμένεται να εξεταστεί και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Και οι δύο γυναίκες είναι συγκατηγορούμενες του πρώην υπουργού στην υπόθεση των «παράνομων αμοιβών» που φέρεται να έλαβε για την επιλογή των υποβρυχίων και των TORM1, η οποία εκδικάζεται ήδη σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα, η πρώην σύζυγος του υπουργού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή για λόγους υγείας, ενώ η κ. Σταμάτη εκτίει, κρατούμενη στο Δρομοκαΐτειο, ποινή κάθειρξης 12 ετών και αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου στην έκτη αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλει.

Η κυρία Σταμάτη αναμένεται να τηρήσει αρνητική στάση, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Σύμφωνα με τον συνήγορο της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Φραγκίσκο Ραγκούση, η εντολέας του θα ζητήσει από το κλιμάκιο των ελβετών δικαστών ενημέρωση για τα ακριβή στοιχεία που αναζητούν από αυτήν, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, αρνούμενη ότι γνωρίζει οτιδήποτε για το θέμα που τους έφερε στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, προσκόμισε εξουσιοδότηση ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ώστε εάν εντοπιστεί χρηματικό ποσό σε λογαριασμό της, οπουδήποτε στον κόσμο, να μεταφερθεί και να παραχωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο.

Χθες, στους ελβετούς δικαστές κατέθεσε, για δεύτερη φορά, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας ενώ κατάθεση έχει δώσει πριν περίπου ενάμιση χρόνο και ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης στην Αθήνας είναι στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής με αφορμή έρευνα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας για περιπτώσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής της Ελλάδας προς την ελβετική Δικαιοσύνη αφορούν κυρίως παροχή στοιχείων για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με διακίνηση «μιζών».