Στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της παλιάς Ηλεκτρικής φιλοξενούνται από το πρωί της Τετάρτης, οι 263 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά που περισυλλέχθηκαν από εμπορικό πλοίο 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης και αρχικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους ενώ στο νοσοκομείο της πόλης μεταφέρθηκε για προληπτικούς κυρίως λόγους μια γυναίκα που αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα.

Ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου φυλάσσεται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και του λιμενικού ενώ δικαίωμα εισόδου στο χώρο έχουν μόνο όσοι προσφέρουν υπηρεσίες.

Η τύχη των παράτυπων μεταναστών θα γίνει γνωστή μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους ενώ την ευθύνη της φιλοξενίας τους έχει αναλάβει ο δήμος Χανίων. Προσωπικό από τη διεύθυνση κοινωνικών υπηρεσιών προχώρησε στη διαμόρφωση του χώρου ενώ παράλληλα προσφέρεται στους μετανάστες σίτιση και περίθαλψη.

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισκέφθηκε το μεσημέρι το χώρο φιλοξενίας επισημαίνοντας με δήλωση του την έλλειψη κατάλληλου χώρου για την παραμονή μεταναστών που φθάνουν στην Κρήτη«Ήμασταν και αυτή τη φορά σε ετοιμότητα, διαμορφώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα το Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής για τη φιλοξενία των μεταναστών.

Ο δήμος Χανίων παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα δείχνει για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο του πρόσωπο και κατ' επέκταση της κοινωνίας των Χανίων. Πρέπει να πούμε ότι είναι επίκαιρο παρά ποτέ το αίτημα, το οποίο προσφάτως υποβάλαμε και έχει την απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων, με σκοπό τη φιλοξενία μεταναστών, που βρίσκονται στην πόλη μας υπό αυτές τις συνθήκες, ως επίσης και τη δημιουργία χώρου αστέγων στον ίδιο χώρο. Θα είμαστε ιδιαίτερα πιεστικοί προς την κυβέρνηση. Γνωρίζω ότι υπάρχει μια κινητικότητα πάνω σε αυτό το θέμα και ελπίζω να έχουμε γρήγορα ευτυχή κατάληξη, διότι το πρόβλημα θα επιτείνεται μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο», δήλωσε.

Οι μετανάστες που σήμερα εντοπίστηκαν στα νότια των Χανίων αποτελούν το τρίτο μεγάλο κύμα που βρέθηκε στην περιοχή τους τελευταίους δύο μήνες. Είχαν προηγηθεί αυτοί που εντοπίστηκαν στην ακριτική Γαύδο και σε βραχώδη ακτή της Παλαιόχωρας.