Την εγχώρια τουριστική αγορά στοχεύει η δημοτική αρχή του Πόρου, αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών που εκτιμάται ότι θα καταστήσουν το νησί πόλο έλξης για τους Έλληνες.

Όπως τόνισε σε σημερινή εκδήλωση, παρουσίαση του προορισμού, ο δήμαρχος Ιωάννης Δημητριάδης, η παρούσα δημοτική αρχή έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής του Πόρου με δράσεις που ήδη υλοποιούνται.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και πρωτοβουλίες με εκκίνηση το εφετινό καλοκαίρι, όπου θα δώσουν «άλλον αέρα», όπως είπε στο νησί, διευκολύνοντας τους επισκέπτες του. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων στην παραλία, με την κίνηση των επισκεπτών, για όσους το θελήσουν θα γίνεται, όπως και στο παρελθόν με λέμβους.

Ο δήμος προχωρεί στην ανάπτυξη και ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο λιμάνι και το θαλάσσιο τουρισμό, ειδικότερα.

Παράλληλα, στηρίζει ενεργά δράσεις πολιτισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Φεστιβάλ του νησιού τον Ιούλιο, όπου για 20 μέρες πολιτιστικά δρώμενα θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στο νησί.