Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο του Ασπροπύργουσύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατάσβεσής της.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε ταχεία εξέλιξη οι ανακρίσεις για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο καταγγέλλοντας καθυστέρηση των αρμόδιων αρχών.

«Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες σε ένα τραγικό περιβαλλοντικό έγκλημα, αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο. Οι δήθεν ευαίσθητοι στο περιβάλλον αποδείχθηκαν εγκληματικά άσχετοι. Πως είναι δυνατόν να χάθηκε τόσος χρόνος χωρίς να κάνουν τίποτα; Που είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος; Που είναι η κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας; Δεν έγινε τίποτα από όσα προβλέπονται και σε μερικές περιπτώσεις έκαναν τα αντίθετα από ό,τι έπρεπε. Και είναι υπόλογοι απέναντι στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου».