Η Νεολαία Συνασπισμού καταγγέλλει την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ για την ουσιαστική νοθεία του αποτελέσματος στον φοιτητικό σύλλογο ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Για άλλη μια χρονιά η ΔΑΠ στα ΤΕΦΑΑ χρησιμοποιεί την αυτοδυναμία της στον φοιτητικό σύλλογο για να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Ενότητας από την συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές.

 Το μέχρι σήμερα επιχείρημα ήταν ότι το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο δεν ξεπέρναγε ένα αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό όριο υποψηφίων, το οποίο κάθε φορά είναι διαφορετικό και συνήθως κατά ένα μεγαλύτερο από τον αριθμό των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Ενότητας. Φέτος όμως ακόμα και αυτό το αντιδραστικό επιχείρημα κατέρρευσε. Στις φετινές εκλογές στον σύλλογο ΤΕΦΑΑ λαμβάνει μέρος ψηφοδέλτιο με μόνο έναν υποψήφιο. Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο ανήκει στην φοιτητική παράταξη του ΛΑΟΣ. Έγινε ξεκάθαρο έτσι ότι στα ΤΕΦΑΑ συμμετέχει μόνο όποιος έχει την συμπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

 Για τη συγκεκριμένη αντιδημοκρατική και αυταρχική πρακτική ευθύνεται συνολικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ. Αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται την συμμετοχή και τη δημοκρατία στο εσωτερικό των φοιτητικών συλλόγων. Τέλος παρά τις μεγαλοστομίες τους ως προς τα συνθήματα για την συμμετοχή των φοιτητών και την αντιμνημονιακή ρητορεία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει μετατραπεί σε έναν από τους κρισιμότερους συμμάχους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους, στην υλοποίηση του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου προγράμματος.

 Παράλληλα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει την ΠΑΣΠ στον μεγάλο αγώνα που τόσα χρόνια διεξάγει ενάντια στην δημοκρατική συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος μέσα από ένα πανσπουδαστικό συνέδριο και την επαναλειτουργία της ΕΦΕΕ. Φέρουν τεράστια ευθύνη για την αρνητική σημερινή κατάσταση των φοιτητικών συλλόγων αλλά δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν τις προσπάθειες μας για την συγκρότηση ενός μαζικού, μαχητικού και δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και συνολικότερα.