Μέχρι την Παρασκευή θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ, οι οφειλόμενες αμοιβές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ιερόθεο Γιαμουρίδη. «Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν δίκιο και το δίκιο τους θα το βρούνε. Η γραφειοκρατία μας εμπόδισε να είμαστε όπως θα έπρεπε. Μέχρι την Παρασκευή το θέμα αυτό θα έχει τελειώσει», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης, το θέμα της ένταξης των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ζήτημα για το οποίο ορίστηκε για αύριο συνάντηση των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

 Προηγουμένως ο κ Λοβέρδος είχε σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Χρήστο Ζηλίδη και Αρη Μπουσουλέγκα και με τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής με αντικείμενο την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ. Ο κ Λοβέρδος ζήτησε από τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ να καταθέσουν τις σχετικές με το θέμα προτάσεις τους μέχρι τις 5 Ιουνίου.

 «Οι διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων ήταν πολύ θετικοί στις προτάσεις αυτές και συνεπώς θα τηρηθεί απολύτως το χρονοδιάγραμμα και την 1η Ιουλίου θα ανακοινώσω τις αποφάσεις για τις συνενώσεις των δυνάμεών μας στο ΕΣΥ. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια είναι οι καλύτερες στη χώρα.

 Η ένωση δυνάμεων θα αποδώσει τα μέγιστα στο μέτρο που δεν αναλωθούν μόνο στα νοσοκομεία. Δεν πάμε σε καταργήσεις πάμε σε κοινές διοικήσεις και κοινούς διοικητές. Η συνένωση δυνάμεων των κλινικών θα δώσει προσωπικό, γιατρούς, για να είμαστε πιο κοντά στον ασθενή», δήλωσε ο κ Λοβέρδος.

 Στο μεταξύ το πρωί εργαζόμενοι όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010.

 Παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια έλαβαν προφορική δέσμευση από τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ ότι θα ασκηθεί πίεση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και στους παρέδρους ώστε να πληρωθούν μέχρι τις 13 Ιουλίου, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν άμεσα σε επίσχεση εργασίας σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων.
TAGS