current views are: 2

13 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση19:10

«Μπλόκο» σε διακινητές κοκαΐνης

«Φρένο» σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που λυμαίνεται την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας αλλά και ολόκληρη την Ηλεία, έβαλε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, με τη σύλληψη ενός υπηκόου Αλβανίας και την κατάσχεση 19,3 γραμμαρίων κοκαΐνη που ήταν έτοιμη προς διάθεση στην αγορά.

Δημοσίευση 19:10’
αρθρο-newpost

«Φρένο» σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που λυμαίνεται την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας αλλά και ολόκληρη την Ηλεία, έβαλε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, με τη σύλληψη ενός υπηκόου Αλβανίας και την κατάσχεση 19,3 γραμμαρίων κοκαΐνη που ήταν έτοιμη προς διάθεση στην αγορά.

«Φρένο» σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που λυμαίνεται την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας αλλά και ολόκληρη την Ηλεία, έβαλε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, με τη σύλληψη ενός υπηκόου Αλβανίας και την κατάσχεση 19,3 γραμμαρίων κοκαΐνη που ήταν έτοιμη προς διάθεση στην αγορά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ η σύλληψη του ενός εκ των δύο δραστών, καθώς ο δεύτερος αναζητείται από τις Αρχές, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και βαρύ πλήγμα για όσους εμπλέκονται στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Οργανωμένη επιχείρηση

Η μεγάλη υπόθεση εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον διοικητή κ. Γιώργο Αλεξόπουλο, έδρασαν συντονισμένα και με άκρα μυστικότητα. Οι πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία αφορούσαν στη δράση δύο αλλοδαπών από την Αλβανία, γνωστών από παλιά στις αστυνομικές αρχές, οι οποίοι φέρονταν να κατέχουν και να εμπορεύονται ποσότητες κοκαΐνης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας αξιολόγησαν και αξιοποίησαν στο έπακρο τις πληροφορίες και έπεσαν διάνα, αφού στην κυριολεξία έπιασαν ‘λαβράκι’.

Η επιχείρηση οργανώθηκε στην περιοχή της Μαραθιάς Αμαλιάδας όπου οι δράστες είχαν το ορμητήριό τους, δηλαδή μία κατοικία στην οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες έκρυβαν και διακινούσαν την κοκαΐνη. Με το πρόσχημα ότι τάιζαν τον σκύλο που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού, οι δράστες επισκέπτονταν τουλάχιστον μία ή και δύο φορές καθημερινά τη συγκεκριμένη κατοικία, αφού οι ίδιοι τα τελευταία χρόνια διέμεναν μόνιμα στην Αμαλιάδα.

Έγινε καταδίωξη

Ανάλογη επίσκεψη έκαναν και το απόγευμα της Πέμπτης και οι αστυνομικοί τους εντόπισαν την ώρα που έφευγαν από την κατοικία με δίκυκλο μοτοποδήλατο με κατεύθυνση την Αμαλιάδα.

Οι αστυνομικοί προσέγγισαν το δίκυκλο μοτοποδήλατο κάνοντας γνωστή την παρουσία τους στους δράστες με τη χρήση της σειρήνας, υποδεικνύοντάς τους να σταματήσουν για να προβούν σε νομότυπο έλεγχο.

Οι δράστες όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς και κατάλαβαν τι επρόκειτο να συμβεί, αντί να σταματήσουν το μηχανάκι επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα , ενώ ταυτόχρονα έκαναν ελιγμούς για να αποφύγουν τον έλεγχο.

Ωστόσο, η εμπειρία και η ικανότητα των αστυνομικών ήταν καταλυτική καθώς το μηχανάκι ακινητοποιήθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και αποκλείστηκε η δυνατότητα διαφυγής του.

Όταν οι δύο Αλβανοί κατάλαβαν ότι δεν θα κατόρθωναν να διαφύγουν ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο, πέταξαν στο έδαφος μία συσκευασία και έγινε άμεσα αντιληπτό από τους αστυνομικούς ότι επρόκειτο για ναρκωτικές ουσίες.

Ο συνεπιβάτης του μοτοποδηλάτου, ένας 24χρονος Αλβανός, κινήθηκε αστραπιαία και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη αποβιβάστηκε και τράπηκε σε φυγή μέσα από παρακείμενα χωράφια και εξακολουθεί να αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Ακινητοποιήθηκε

Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο οδηγός του μοτοποδηλάτου, ένας 27χρονος, ωστόσο δεν τα κατάφερε και ακινητοποιήθηκε δίπλα στο μοτοποδήλατο. Στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δέκα νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια), που περιείχαν ποσότητες κοκαΐνης σε βραχώδη μορφή, πολλές εκ των οποίων ήταν ισοβαρής, γεγονός που καταδεικνύει ότι προορίζονταν προς άμεση πώληση σε τρίτα άτομα.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια προχώρησαν σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της Μαραθιάς, στο σημείο δηλαδή από που είχαν ξεκινήσει οι δύο δράστες, και εκεί βρήκαν στην αυλή του σπιτιού επιμελώς κρυμμένη, θαμμένη ουσιαστικά στο έδαφος δίπλα από την εξωτερική είσοδο, μία νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Μέσα στο σπίτι βρέθηκε ποσότητα χρημάτων, συνολικά 70 ευρώ, ενώ σε σωματική έρευνα που έγινε στον 27χρονο βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Όλα τα παραπάνω, κοκαΐνη, ζυγαριά, χρήματα και κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν και οι ποσότητες της κοκαΐνης με την ζυγαριά θα αποσταλούν για εξέταση στην Χημική Υπηρεσία Πατρών.

Έτοιμες δόσεις

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, η κοκαΐνη ήταν διαμοιρασμένη σε έξι δόσεις του 1,1 γραμμ. σε μία δόση των 4,1 γραμμ. σε μία δόση των 4,2 γραμμ. και σε μία ακόμη δόση των 0,4 γραμμ.

Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές για τους δύο δράστες είναι ότι τα τελευταία χρόνια λυμαίνονται το Νομό Ηλείας, καθώς κινούνται και στην περιοχή της Αμαλιάδας προσεγγίζοντας «αγοραστές», αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηλείας και εκτιμάται ότι η δράση τους, τους έχει αποδώσει σημαντικά χρηματικά ποσά, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο η μία δόση των 0,4 γραμμ. συνήθως πωλείται παραπάνω από 30 ευρώ.

Άλλωστε, οι δράστες  δεν είναι άγνωστοι στις Αρχές, αφού και οι δύο από το 2011 και μετά έχουν συλληφθεί από δύο φορές έκαστος για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και είχαν απασχολήσει και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Μετά τη σύλληψη του ενός σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη) και για τους δύο δράστες, ενώ αυτός που διαφεύγει τη σύλληψη και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του εξακολουθεί να αναζητείται από τις αρχές.

Ο 27χρονος χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε στην Ανάκριση, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.


σχετικα αρθρα