Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατούνται τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας οι οποίοι συνελήφθησαν σε περιοχή του νομού Κιλκίς, με την κατηγορία ότι μετέφεραν παράνομα με δύο αυτοκίνητα μη νόμιμους μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες,ηλικίας 35, 32, 36 και 39 ετών, είχαν επιβιβάσει στο ένα όχημα εννέα μετανάστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί,ενώ για τη μεταφορά τους θα εισέπρατταν χρήματα από κάθε επιβάτη.

Το όχημα με τους αλλοδαπούς και οδηγό τον 35χρονο, έπεσε σε μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς), ενώ οι άλλοι τρεις Βούλγαροι διακινητές επέβαιναν σε δεύτερο όχημα, που είχε το ρόλο προπομπού.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες θα μετέφεραν τους εννέα αλλοδαπούς σε σημείο της μεθορίου, προκειμένου να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και στη συνέχεια να κατευθυνθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος άλλων δύο ομοεθνών συνεργών τους, που διέφυγαν τη σύλληψη.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.