Πλούσια δράση είχαν αναπτύξει οι τρεις ένοπλοι που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται μέσα σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου Ηρακλείου και τραυματίσθηκαν όταν προσπάθησαν να διαφύγουν, πυροβολώντας κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ με τη σύλληψη των τριών εξιχνιάστηκαν επτά ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες ληστειών και έξι κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μετακίνηση και διαφυγή τους, ενώ στη συνέχεια τους έβαζαν φωτιά για εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης που εκδόθηκε απόψε σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας, που πραγματοποιήθηκε χθες μετά από ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχειακή μονάδα, στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, συνελήφθησαν δύο 29χρονοι ημεδαποί και ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, ληστείες, απόπειρες ληστειών, κλοπή κατά συναυτουργία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλων και εμπρησμό».

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφερόμενη στο χρονικό της ληστείας, χθες το βράδυ, επισημαίνει ότι οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο και αφού ακινητοποίησαν υπάλληλο του καταστήματος, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν κοσμήματα αδιευκρίνιστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας.