Κόντρα μεταξύ της Ένωσης επιχειρήσεων επιβατηγού Ναυτιλίας και του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη εκδηλώθηκε, με τον Υπουργό να ζητεί από τους επιχειρηματίες της ΕΕΝ «να είναι σοβαροί συνομιλητές».
Ειδικότερα, επίθεση εναντίον του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, εξαπέλυσε η Ένωση Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, η οποία αυτή τη στιγμή, έχει την πλειοψηφία στην ακτοπλοϊκή αγορά.

Η ΕΕΝ κατηγορεί τον Υπουργό ότι δρα μόνο υπέρ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καταδικάζοντας τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, σε μαρασμό και θάνατο.

Αναφέρει δε ότι ενώ ο κ. Διαμαντίδης ενέκρινε μισθολογική αύξηση στους ναυτικούς για το 2010 και 2011, μέλη της Ένωσης της δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την εξαγγελία για μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 10%. Υπογραμμίζει επίσης ότι ενώ τα μέλη της ΕΕΝ θέλουν να δώσουν αυξήσεις στους ναυτικούς, αδυνατούν, λόγω ζημιών στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τα δύο τελευταία χρόνια.

 Η ΕΕΝ επικρίνει τον Υπουργό ότι νομοθετεί για πολιτικά οφέλη και ότι «αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στη διαχείριση των ελληνόκτητων επιβατηγών πλοίων, που εκτελούν πλόες εξωτερικού, επιτρέποντας την παράνομη κατάληψη των καταπελτών των πλοίων από επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους που μεταφέρονται αριστερά δεξιά με μισθωμένα πούλμαν και παριστάνουν τους αδικημένους».

 «Ο επικεφαλής της ΕΕΝ κ. Α.Βεντούρης καλό θα ήταν πριν… κατηγορήσει την κυβέρνηση για φιλεργατική πολιτική προκειμένου εκείνος να μην υλοποιήσει τις νόμιμες αυξήσεις που συναποφάσισαν οι επιχειρηματίες της επιβατηγού ναυτιλίας και οι ναυτεργάτες μετά από ελεύθερες διαπραγματεύσεις, να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει το ναυάγιο ενός αποτυχημένου συνδικαλιστή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

 Υπογραμμίζει επίσης «ότι καλό θα ήταν και οι επιχειρηματίες της ΕΕΝ να αποφασίσουν να είναι σοβαροί συνομιλητές".

 Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός είχε προχωρήσει σε "συμφωνία κυρίων" με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και της 'Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) προκειμένου η μείωση τουλάχιστον 10% που θα υπάρξει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την κατάργηση ορισμένων φόρων υπέρ τρίτων να περάσει προς όφελος του πολίτη.

 Ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απόστολος Βεντούρης αναφερόμενος τότε στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, το χαρακτήρισε πολύ θετικό το μέτρο και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου στον επιβάτη.