Εξαρθρώθηκε,από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας με το πρόσχημα ότι πωλούσαν διάφορα προϊόντα και με τη χρήση αγγελιών σε διαδικτυακές σελίδες εξαπατούσαν υποψήφιους πελάτες, τους οποίους λήστευαν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης.

Ειδικότερα,συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά, μέλη της σπείρας, τρεις άνδρες ηλικίας 20, 25 και 32 ετών και μία γυναίκα 28 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι άγνωστοι συνεργοί τους.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει, από τον Φεβρουάριο του 2014, εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή και διέπρατταν απάτες και ληστείες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα μέλη της σπείρας, αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο, σχετικά με την πώληση διαφόρων ειδών, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών.

Στη συνέχεια, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, τα μέλη της σπείρας κανόνιζαν συνάντηση μαζί τους σε σημείο της επιλογής τους, στην περιοχή των Αχαρνών,όπου με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή όπλου, τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν τα ποσά που είχαν φέρει για τη συναλλαγή, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας που είχαν στην κατοχή τους.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις εξαπάτησης και ληστείας σε βάρος ατόμων στην ίδια περιοχή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τ.Α. 'Ανω Λιοσίων και της Ο.Π.Κ.Ε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκανο, έξι φυσίγγια, ένα τσεκούρι, ένας σιδερένιος λοστός, δύο ξύλινα ρόπαλα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.