Στην καταγγελία ότι κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές, λόγω της παλαιότητας των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη, τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να μείνουν στο δρόμο, προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ανέστης Κουκουρίκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εργαζόμενοι αρχίζουν επίσχεση εργασίας που αρχίζουν, από αύριο στην Αθήνα και από την προσεχή Πέμπτη στην υπόλοιπη Ελλάδα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, αλλά και αποπληρωμή δαπανών για εκτός έδρας μετακινήσεις.

Η κατάσταση οξύνεται γιατί υπάρχουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, ενώ λόγω καλοκαιριού αυξάνεται η κίνηση και δεν μπορούμε να πάμε στα επείγοντα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Το Σωματείο της Θεσσαλονίκης έκανε "έρανο" μεταξύ των εργαζομένων για να μαζέψει 3500 για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΚΑΒ. Αγοράσαμε, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που μαζέψαμε, κολάρα, χαρτί για τις καρτέλες ακόμη και αντιψυκτικό που είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο επισημαίνει ο κ. Κουκουρίκος. 

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 20-22 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, άλλα τόσα στην απογευματινή και λιγότερα κατά τη βραδινή.


TAGS