current views are: 1

15 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:46

Σωρεία πονικών διώξεων κατά των «τριών» στην Κρήτη

Σειρά ποινικών διώξεων άσκησε σήμερα η αντιεισαγγελέας Ηρακλείου, εναντίον των τριών ενόπλων σε ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου επιχείρησαν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της.

Δημοσίευση 11:46’
αρθρο-newpost

Σειρά ποινικών διώξεων άσκησε σήμερα η αντιεισαγγελέας Ηρακλείου, εναντίον των τριών ενόπλων σε ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου επιχείρησαν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της.

Σειρά ποινικών διώξεων άσκησε σήμερα η αντιεισαγγελέας Ηρακλείου, εναντίον των τριών ενόπλων που την Παρασκευή το βράδυ σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου επιχείρησαν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της και τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τη σύλληψη.

Συγκεκριμένα, εναντίον των τριών ασκήθηκε ποινική δίωξη από την αντιεισαγγελέα για:

  • Συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων προς εξυπηρέτηση των σκοπών της.
  • Ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε με κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του δράστη, από υπαίτιους που έφεραν πολεμικό τυφέκιο κατά συρροή.
  • Κλοπή κατά συναυτουργία που τελέστηκε με κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του δράστη, από υπαίτιους που έφεραν πολεμικό τυφέκιο κατά συρροή. 
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής που τελέστηκε από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
  • Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.
  • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς που έγινε με φωτιά, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Αντίσταση κατά συναυτουργία που τελέστηκε από πρόσωπα που οπλοφορούν, έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και που στράφηκε κατά προσώπων που διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο.
  • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου.
  • Παράνομη οπλοφορία όπου και πυρομαχικών κατ’ εξακολούθηση.
  • Οπλοχρησία Αρπαγή που έγινε με σκοπό να εξαναγκαστεί κάποιος άλλος σε παράλειψη για την οποία δεν είχε υποχρέωση. Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.
  • Παράτολμη βία. Υπόθαλψη εγκληματία.
  • Παράλληλα η αντιεισαγγελέας ζητά από την ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση, να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η ένοπλη συμπλοκή μεταξύ των τριών ληστών και των αστυνομικών που τους περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο.

Την ίδια ώρα ο 33χρονος από την Αρμενία πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και βρίσκεται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Τέλος, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 29χρονου, που έχει τραυματιστεί στο κεφάλι, ενώ ο κατηγορούμενος που έχει τραυματιστεί στο πόδι και την κοιλιακή χώρα εκτιμάται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.


σχετικα αρθρα