Γενικα αίθριος θα είναι ο καιρός, σήμερα Τρίτη, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά, θα φθάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου.  

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και της Θράκη τις απογευματινές ώρες. 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις να αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα δυτικά, δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει 21 έως 36 βαθμούς κελσίου (Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση απο το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση και στις υπόλοιπες περιοχές:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: αίθριος. Τις απογευματινές ώρες τοπικες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά πιθανόν να είναι ισχυρές. άνεμοι: απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: απο 16 έως 33 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτικη Στερεά, δυτικη Πελοπόννησος

καιρός: αιθριος.τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Ήπειρο. άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφορ. θερμοκρασία: απο 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικα αίθριος. Τοπικες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. θερμοκρασία: απο 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος. άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. θερμοκρασίας: απο 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος. άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. θερμοκρασία: απο 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.