Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων σημειώθηκαν σήμερα στον καταυλισμό Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να διαφύγουν και να πορευτούν προς το λιμάνι της πόλης, ζητώντας την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρηση τους από το νησί.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν Σύροι και Αφγανοί συνεπλάκησαν με τη μία εθνότητα να κατηγορεί την άλλη για προνομιακή μεταχείριση κατά τη αποχώρηση, το Σαββατοκύριακο, από τη Μυτιλήνη των 1.800 ατόμων στην πλειοψηφία τους Σύρων.

Τα δυο στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στον καταυλισμό κλείστηκαν στο κοντέινερ όπου στεγάζονται, ενώ στη συνέχεια στο χώρο επενέβη η Ομάδας Ειδικών Αποστολών για να αποκαταστήσει την τάξη.

Ακολούθησε η διαφυγή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι με πορεία κατέβηκαν στην πόλη και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι. Εκεί δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος τους διοχέτευσαν στον περίβολο του εμπορικού λιμανιού, ενώ με κλούβα τους έκλεισαν τη δίοδο προς την Προκυμαία.

Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η όλη κατάσταση και δεδομένου του μεγάλου αριθμού των εξεγερμένων προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά σε κατοικημένα τμήματα της, άρχισε η σταδιακή διοχέτευση φυγάδων προς το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια, ώστε να τους εκδοθεί το απαραίτητο για να αναχωρήσουν ταξιδιωτικό έγγραφο.