Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας από ορισμένους δήμους, ενώ ζητεί προσλήψεις μονίμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Αρχικώς, συνδικαλιστές και υπάλληλοι των δήμων πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος με την προοπτική να συναντηθούν με τον Νίκο Βούτση.

Λόγω όμως απουσίας του υπουργού (συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ), μετέβησαν στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην οδό Ακαδημίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Εσωτερικών για να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείο Κώστα Πουλάκη. Να σημειωθεί ότι λόγω ολιγάριθμης συμμετοχής, οι συγκεντρωμένοι δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι την προσεχή Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου των εργαζομένων στους δήμους.