Άστατος θα είναι ο καιρός, σήμερα, Τετάρτη, με επιδείνωση να αναμένεται από το απόγευμα στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και καταιγίδες τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία οι οποίες θα συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς άνεμους.

Η θερμοκρασία θα είναι σε σταδιακή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική καιρός ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου (Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες απο το απόγευμα πιθανόν να είναι ισχυρές. άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: απο 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικα αίθριος. Απο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ που απο το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους με την ίδια ένταση. θερμοκρασία: απο 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτικη Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτικη Στερεά, δυτικη Πελοπόννησος

καιρός: αίθριος. Απο τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και το βορειοδυτικό Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά στην Ήπειρο ισχυρές. άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. θερμοκρασία: απο 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Θεσσαλία την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Καταιγίδες τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα ενταθούν. άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ και απογευματινές το απογευματινές νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. θερμοκρασία: απο 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος. άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: απο 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος. Λίγες νεφώσεις απο το απόγευμα στα βόρεια. άνεμοι: απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. θερμοκρασία: απο 20 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.