Νέα επιστολή εστάλη προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, αυτή την φορά από το επιμελητήριο Σάμου, για το θέμα του αποκλεισμού της Σάμου από το δρομολόγιο που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο, με το πλοίο «Αίολος Κεντέρης».
Η Σάμος η Ικαρία και οι Φούρνοι έχουν επενδύσει στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας, με διαφήμιση σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξοδεύοντας ικανοποιητικό ποσό χρημάτων για προσέλκυση πελατών, αναφέρεται στην επιστολή στην οποία υπογραμμίζεται ακόμη πως «οι σύλλογοι των Σαμιωτών και Ικαριωτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Βόρειο Ελλάδα έχουν προβεί σε πολλαπλές εκδηλώσεις και έχουν επενδύσει σε αυτές, σε συνεργασία με τους φορείς των νησιών μας». «Δεν μπορεί να συζητάμε για ενιαία διοίκηση, κοινή πορεία και ανάπτυξη της περιφέρειας και συγχρόνως να αποκλείονται νησιά από επικοινωνία μεταξύ τους και μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας σε περίοδο τουριστικής αιχμής", αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε το επιμελητήριο.

 Κοινή επιστολή στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων απέστειλαν επίσης ο βουλευτής, ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι του νομού στην οποία εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για το γεγονός ότι η Σάμος δεν συμπεριλήφθηκε στα νέα δρομολόγια που ενίσχυσαν τη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος, με το "Αίολος Κεντέρης".

 Οι φορείς ολοκληρώνουν την επιστολή τους ζητώντας από τον υπουργό να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους για τα περαιτέρω, καθώς το θέμα είναι για τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, πρώτης ανάγκης.
TAGS