ΕΛΛΑΔΑ

Nέο «όχι» σε Σταμάτη για αποφυλάκιση - «Ντροπή σας, ανοίξατε δύο τάφους σήμερα»

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2015, 15:33 / Ανανεώθηκε 17 Ιουνίου 2015, 16:19
Nέο «όχι» σε Σταμάτη για αποφυλάκιση - «Ντροπή σας, ανοίξατε δύο τάφους σήμερα»
Facebook Twitter Whatsapp

Για έκτη φορά η Δικαιοσύνη αρνήθηκε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό της και την επίθεση προς τους δικαστές.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για έκτη φορά η Δικαιοσύνη αρνήθηκε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό της και την επίθεση προς τους δικαστές.
 
Με απόφασή του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για εξοπλιστικά προγράμματα, απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, που υπέβαλε η κυρία Σταμάτη, επικαλούμενη την κατάσταση της υγείας της και την ανάγκη του ανήλικου παιδιού της να έχει κοντά του τη μητέρα του.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος αμφισβήτησε την κατάσταση της υγείας που επικαλείται η καταδικασμένη σε δωδεκαετή κάθειρξη σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας. «Η κατηγορούμενη δεν δίνει την εικόνα μίας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας» είχε πει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός για να καταλήξει: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, η παραμονή της στο Δρομοκαϊτειο θα συνδράμει στην παροχή βοήθειας προς αυτήν».

Ξέσπασε η Σταμάτη 

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν άκουσε την ετυμηγορία στην αίτηση αποφυλάκισής της μίλησε για «εκδικητικότητα του δικαστηρίου» ενώ υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης των δικαστών, θεωρώντας πως μεροληπτούν σε βάρος της. Χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τον εκνευρισμό της, άρχισε να φωνάζει στο δικαστήριο:

Ντροπή σας. Ανοίξατε δύο τάφους σήμερα.

Ο σύζυγός της και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ζήτησε να αιτιολογήσει το δικαστήριο την απόφασή του, για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο, η οποία σε έντονο ύφος του είπε: «Δεν έχετε τον λόγο».
 
Λίγο νωρίτερα, η κυρία Σταμάτη πήρε τον λόγο και ζήτησε συγνώμη από τους δικαστές για τον «παρορμητισμό και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση μου» όπως είπε. Επίσης, ανέφερε πως η ίδια και το παιδί της τελούν σε αιχμαλωσία και πρόσθεσε: «Εδώ και τρία χρόνια έχω εκτίσει ποινή υπακοής. Έχω να πιω καφέ τρεις μήνες, δεν βγαίνω από το δωμάτιό μου. Ο παιδοκτόνος που σκότωσε και έβρασε το παιδί του προαυλίζεται. Ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο έρχομαι στα δικαστήρια. Δεν αισθάνομαι ένοχη για καμία παράνομη πράξη. Όλοι οι συγκατηγορούμενοί μου έχουν στραφεί εναντίον μου για να καλύψουν τα νώτα τους».

Η Βίκυ Σταμάτη επέκρινε, χωρίς να την ονομάσει, την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία είναι εκτός φυλακής λόγω προβλημάτων υγείας ενός εκ των ανήλικων παιδιών της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μητέρες σε αυτή την αίθουσα και να είναι ελεύθερες και να μην έρχονται να συνδράμουν μία μάνα και το παιδί της».  Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.