Δύο χρηματοκιβώτια από το κτίριο της Μητρόπολης Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, επιχείρησαν να κλέψουν τέσσερα άτομα, τα οποία πυροβόλησαν στον αέρα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από αστυνομικούς που τους καταδίωκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, στις τρεις τα ξημερώματα παραβίασαν παράθυρο των γραφείων της μητρόπολης και κατευθύνθηκαν στο υπόγειο του κτιρίου.

Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τρεις ιερωμένους, που την ώρα εκείνη κοιμόταν, φόρτωσαν τα χρηματοκιβώτια σ' ένα από τα αυτοκίνητα, αλλά δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς τους εντόπισαν αστυνομικοί και τους καταδίωξαν με περιπολικά.

Στη διάρκεια της καταδίωξης, αστυνομικοί και δράστες αντάλλαξαν πυροβολισμούς στον αέρα, ενώ οι επίδοξοι ληστές εγκατέλειψαν, έξω από την πόλη του Λαγκαδά, το αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν τα χρηματοκιβώτια και διέφυγαν με το άλλο.

Το χρηματικό ποσό που περιείχαν τα δύο χρηματοκιβώτια δεν έχει γίνει γνωστό, μέχρι στιγμής, ενώ από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.