Η γερμανική ομοσπονδία τουρισμού (DRV) καθησύχασε σήμερα τους γερμανούς τουρίστες που έχουν προγραμματίσει διακοπές στη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας ότι «γερμανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα και η κρίση δεν έχει συνέπειες στις οργανωμένες διακοπές».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα, απαντώντας σε «σημαντικές ερωτήσεις που τίθενται στο πλαίσιο των κρατήσεων για ταξίδια στην Ελλάδα». Μεταξύ των ερωτημάτων που εκφράστηκαν στη ΓερμανίΑ, σύμφωνα με την DRV, ήταν:

  • Οι Γερμανοί είναι επιθυμητοί φιλοξενούμενοι στην Ελλάδα; Ασφαλώς, οι Γερμανοί παραθεριστές είναι πάντα ευπρόσδεκτοι (...) Παρά τις μεμονωμένες πολιτικές καμπάνιες που κατευθύνονταν εναντίον της Γερμανίας στο παρελθόν, δεν έχουν να φοβηθούν ότι θα αντιμετωπίσουν εχθρότητα ή μίσος.

Αναφορικά με ενδεχόμενες απεργίες ή διαδηλώσεις, η Ομοσπονδία καλεί τον καταναλωτή να δείξει κατανόηση, σημειώνοντας ότι «όπως και σε άλλες χώρες -και στη Γερμανία επίσης- μπορεί να υπάρξουν μεμονομένες απεργίες και διαδηλώσεις». Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές είναι πάντα ήρεμη, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «εκεί οι παραθεριστές δεν μπορούν να διακρίνουν σχεδόν τίποτα από την οικονομική κρίση της χώρας».

Η γερμανική Ομοσπονδία Τουρισμού, αν και φαινομενικά επιχειρεί να καθησυχάσει, συνεχίζει την καταστροφολογία γύρω από την ελληνική κρίση και διαβεβαιώνει τους Γερμανούς ότι, ακόμη και να χρεοκοπήσει η Ελλάδα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους παραθεριστές. 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αυτός που περνάει αυτή τη στιγμή τις διακοπές του στην Ελλάδα υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα επιτόπου και συνεισφέρει στη σταθεροποίηση της κατάστασης.

Ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας και επαναφοράς της δραχμής, για τον παραθεριστή, οι συνέπειες θα είναι πολύ περιορισμένες, κυρίως επειδή τα γερμανικά τουριστικά γραφεία και οι ίδιοι οι Έλληνες θα κάνουν τα πάντα για να έχουν οι τουρίστες μια ευχάριστη διαμονή.

Και καταλήγει με στατιστικά στοιχεία για την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας «Ο τουρισμός είναι ο σημαντικότερος οικονομικός τομέας της Ελλάδας και αντιπροσωπεύει μία στις πέντε θέσεις εργασίας. Το 2014, 2,5 εκατ. Γερμανοί επισκέφτηκαν την Ελλάδα, περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2,3 εκατ.)», σύμφωνα με την DRV.