current views are: 1

19 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση01:01

Έφερναν λαθραία τσιγάρα σε κοντέινερ με έπιπλα

Κύκλωμα εισαγωγής λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία.

Δημοσίευση 01:01’
αρθρο-newpost

Κύκλωμα εισαγωγής λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία.

Κύκλωμα εισαγωγής λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. 

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, έξι Έλληνες και έναν Γεωργιανό, ηλικίας από 28 έως 59 ετών, μεταξύ των οποίων είναι και ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός, ομογενής από το Καζακστάν και μία 59χρονη, ιδιοκτήτρια μεταφορικής εταιρείας διεθνών μεταφορών, η οποία οργάνωνε και συντόνιζε όλες τις μεταφορές.

Ένας Γεωργιανός, ηλικίας 58 ετών, φέρεται ως υπαρχηγός του ξκυκλώματος και χρηματοδότης των «επιχειρήσεων», μαζί με τον 49χρονο ομογενή, ενώ οι υπόλοιποι φρόντιζαν για τις μισθώσεις αποθηκών, μέσω εικονικών εταιρειών και άλλες δευτερεύουσες δουλειές.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα αγόραζε τσιγάρα και άλλα καπνικά προϊόντα από τρίτες χώρες και τα μετέφερε με κοντέϊνερ ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι του Πειραιά, ή άλλα λιμάνια της Ε.Ε., απ’ όπου τα διοχέτευε στην αγορά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι πριν από λίγες ημέρες, η εγκληματική οργάνωση προμηθεύτηκε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, τα οποία μετέφερε με εμπορευματοκιβώτιο ακτοπλοϊκώς, από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου στο λιμάνι του Πειραιά. Στα συνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα αναφερόταν ότι το κοντέινερ περιείχε έπιπλα, ενώ, παράλληλα για να μην κινηθούν υποψίες, εστάλη και δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε έπιπλα ευτελούς αξίας.

Ύστερα από έρευνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, στο λιμάνι του Πειραιά, τα δύο κοντέινερ, το ένα εκ των οποίων περιείχε 570.000 πακέτα τσιγάρα, ενώ, σύμφωνα με υπολογισμούς των Τελωνιακών Αρχών, οι διαφυγόντες δασμοί και οι φόροι ανέρχονται σε 2.086.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή.


σχετικα αρθρα