current views are: 1

18 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση23:03

Σε ετοιμότητα η περιφέρεια Αττικής για την αντιπυρική προστασία

Η ετοιμότητα της περιφέρειας Αττικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου παρουσιάστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο όπου η αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις.

Δημοσίευση 23:03’
αρθρο-newpost

Η ετοιμότητα της περιφέρειας Αττικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου παρουσιάστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο όπου η αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις.

Η ετοιμότητα της περιφέρειας Αττικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου παρουσιάστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο όπου η αντιπολίτευση εξέφρασε επιφυλάξεις.

Στη συνεδρίαση η οποία επεκτάθηκε και στο ζήτημα της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, παρέστησαν επίσης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος, ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθανάσιος Σερεντέλος ως επικεφαλής του έργου πυρόσβεσης του ΚΔΑΥ και εκπρόσωποι εθελοντικών Οργανώσεων.

Η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα, βεβαίωσε ότι «η περιφέρεια Αττικής, έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες και συντονισμένες ενέργειες για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών, ενώ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα πρόσθεσε όλες οι συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των περιφερειακών ενοτήτων υπό την προεδρεία των αντιπεριφερειαρχών και τη συμμέτοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση συμβάντος.

Υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε δήμος και συνάφθηκαν προγραμματικές συμβάσεις, ώστε να τους διατεθούν μηχανήματα έργου (εκσκαφείς, φορτωτές, πυροσβεστικά οχήματα τύπου Dakota, φορτηγά κ.λπ.) της περιφέρειας. Επίσης, με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου διενεργήθηκε διαγωνισμός για την παροχή εξοπλισμού και μέσων στις Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, που γραφειοκρατικές δυσκολίες και λάθη της προηγούμενης διοίκησης εμπόδισαν και «πάγωσαν» τις διαδικασίες για αρκετά χρόνια, δημιουργώντας αισθήματα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης στους εθελοντές.

Από τον Μάρτιο, συνέχισε η Γιάννα Τσούπρα, ξεκινήσαμε με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, συσκέψεις προκειμένου να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπηρεσιών ενώ συμμετείχαμε και στις ασκήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος «Πυρσός 2015» (επί χάρτου) και «Δια Πυρσός 2015» (επιχειρησιακή άσκηση στην περιοχή της Πάρνηθας).

Αναφέρθηκε στις επαφές με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και τις εθελοντικές οργανώσεις. Ο ρόλος των τελευταίων σημείωσε είναι πάρα πολύ σημαντικός τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της καταστολής υπό την καθοδήγηση πάντα της Πυροσβεστικής.

Επισήμανε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η πρόληψη τομέα στον οποίο πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες αφού σύμφωνα με τα στοιχεία το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών οφείλεται σε αμέλεια. Ολοκληρώνοντας, εστίασε στο ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών για το οποίο με την βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων έχει διανεμηθεί έντυπο υλικό, ενώ σύντομα θα προβληθεί και σχετικό τηλεοπτικό σποτ.

 

σχετικα αρθρα