Το υποτονικό κλίμα, η αποχή, η αμφισβήτηση και ο έντονος προβληματισμός για το ρόλο των φοιτητικών παρατάξεων στην εκπαιδευτική διαδικασία, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. Λιγότεροι φοιτητές σε σχέση με πέρυσι έφτασαν προ της κάλπης σε μία περίοδο που, όπως και οι ίδιοι επισημαίνουν, αλλαγές, μεταρρύθμιση και προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργούν αναχώματα στο να υπάρξει σοβαρή ενασχόληση των φοιτητών με τα πανεπιστημιακά κοινά και τις πολιτικές παρατάξεις που δρουν εντός του.

 Παρά την ένταση που επικράτησε μέχρι αργά το βράδυ στις πανεπιστημιακές σχολές του Ρεθύμνου, τελικά υπήρξαν αποτελέσματα για τις παρατάξεις που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα για την ΠΑΣΠ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την ΠΣΚ, την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΕΑΑΚ.

 Η ΠΑΣΠ είναι η παράταξη που διακρίθηκε στο σύνολο σχεδόν των τμημάτων εκτός της Φιλολογίας και του Ιστορικού Αρχαιολογικού. Η ΔΑΠ επικράτησε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Η ΠΣΚ παρουσίασε πτώση στο σύνολο των πανεπιστημιακών τμημάτων.

    Οι φοιτητικές εκλογές στο Ρέθυμνο σημαδεύτηκαν από επεισόδια, όταν προσκείμενα άτομα στην ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ συγκρούστηκαν μεταξύ τους κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με καταγγελίες, μεγάλος αριθμός των ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια ήταν εξωπανεπιστημιακοί.

    ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ)

    Ψήφισαν: 199 με πρώτη δύναμη η ΠΑΣΠ που έλαβε 106 ψήφους

   

    ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

    Ψήφισαν: 251 με πρώτη δύναμη την ΠΑΣΠ με 156 ψήφους

   

    ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

    Ψήφισαν: 194 με πρώτη δύναμη την ΠΑΣΠ, με 69 ψήφους.

   

    ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)

    Ψήφισαν: 362 με πρώτη δύναμη την ΠΑΣΠ με 168 ψήφους.

   

    ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

    Ψήφισαν: 289 με πρώτη δύναμη να αναδεικνύεται η ΔΑΠ με 134 ψήφους.

   

    ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ

    Ψήφισαν: 201, αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη την ΠΑΣΠ με 102 ψήφους.