Τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών , προκειμένου να διευκρινιστεί αν αληθεύει η καταγγελία 49χρονου Αφγανού ότι κακοποιήθηκε από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου .

Ωστόσο, σ' ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, τονίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν αυτά που ισχυρίζεται ο Αφγανός και διευκρινίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ο Αφγανός προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ιλίου και όχι του Περιστερίου μαζί με το ανήλικο παιδί του μετά από καταγγελία ότι επαιτούσε έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Στο αστυνομικό τμήμα, επειδή είναι γνωστός λόγω του ότι έχει προσαχθεί πολλές φορές για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ , παρέμεινε στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας επί 25 λεπτά παρόντος και ενός πολίτη ο οποίος έδινε κατάθεση.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα οι αστυνομικοί για ανθρωπιστικούς λόγους έδωσαν στον ίδιο και το παιδί του φαγητό, το οποίο έφαγαν εκεί.

Επισημαίνεται ακόμα ότι καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου δεν έκανε την παραμικρή καταγγελία για βιαιοπραγία σε βάρος του από αστυνομικούς.