Νέα συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη συγκέντρωση υπό το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» που διοργανώνεται σε λίγες μέρες, καθώς η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς εντείνονται.

Το παρών έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Κομοτηνή, Καβάλα, Κέρκυρα, Βόλο, Λήμνο, Χανιά και Ρέθυμνο. 

Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Σύνταγμα

Νωρίτερα, σημειώθηκε μικρή ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ομάδα αντιεξουσιαστών που είχαν απευθύνει κάλεσμα στο σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του ο Δημήτρης ΧριστούλαςΣκοπός των περίπου 100 αντιεξουσιαστών ήταν να εμποδίσουν το συλλαλητήριο «Μένουμε Ευρώπη». 

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ευρώπης και του Μνημονίου, πετώντας μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα, με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε νέα ένταση όταν ομάδες νεαρών οπλισμένοι με ρόπαλα και φωτοβολίδες εισέβαλαν μπροστά από το περιστύλιο και πίσω από τα σκέπαστρο του φρουρού, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακολούθησε συμπλοκή και εν συνεχεία αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς ήταν παραταγμένες στα σκαλιά του περιστυλίου, απώθησαν τους νεαρούς προς την οδό Πανεπιστημίου και προς την οδό Κριεζώτου.

Κατά τη συμπλοκή οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές.