Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του «CYBER ALERT», απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, 15χρονης ελληνίδας, κάτοικο Γερμανίας.

Εκδηλώθηκαν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το φυσικό εντοπισμό της και σε στενή συνεργασία με το τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας διασφαλίστηκε τελικώς η σωματική της ακεραιότητα.

Αναλυτικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 20-06-2015, τηλεφωνικά και μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι χρήστης του Facebook εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε.

 Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε άμεσα ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του εν λόγω ατόμου.

Αποτέλεσμα ήταν η ακριβής και άμεση ταυτοποίηση της 15χρονης, σε πόλη της Γερμανίας. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Γερμανικές Αρχές. Μέσα από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε η 15χρονη που εκδήλωσε τη πρόθεση και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected]

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR