Χωρίς εκπλήξεις και μέσα σε υποτονικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, ενώ για άλλη μία χρονιά, οι παρατάξεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Ωστόσο δεν αμφισβητείται ότι πρώτη δύναμη παραμένει η ΔΑΠ και ακολουθεί η ΠΑΣΠ. Σύμφωνα με στοιχεία από τις παρατάξεις, φαίνεται να υπάρχει μικρή άνοδος της ΔΑΠ που πρόσκειται στη ΝΔ και μικρή πτώση της ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Ανοδική είναι και η τάση για την Πανσπουδαστική, που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσαν οι ίδιες οι παρατάξεις, η ΔΑΠ δίνει αύξηση των δυνάμεων της μέχρι και 5 μονάδες, ενώ θεωρεί ότι η ΠΑΣΠ έπεσε μέχρι και 8 μονάδες. Δίνει αύξηση περίπου δύο μονάδων στην Πανσπουδαστική και μικρή πτώση στις παρατάξεις που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό.

 Η Πανσπουδαστική, από την πλευρά της, κάνει λόγο για αύξηση των δυνάμεων της, επιβεβαιώνει την ανοδική τάση της ΔΑΠ και ελάχιστη πτώση στις δυνάμεις της ΠΑΣΠ, ενώ υποστηρίζει ότι οι παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Συνασπισμού βρίσκονται σε πτώση.

 Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για την προσέλευση των φοιτητών, αλλά ορισμένες παρατάξεις κάνουν λόγο για αύξηση της συμμετοχής σε πολλές σχολές, ενώ σε άλλες υπήρξε μείωση.
TAGS