Την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης του υπουργείου Εργασίας.

Παράλληλα και έως τις 3 Ιουλίου θα μπορούν να κατατίθενται ενστάσεις από αυτούς που απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου μέσω ΚΕΠ θα λάβουν την κάρτα φοίτησης οι 148.349 οικογένειες των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν.

Βάσει των προδιαγραφών του προγράμματος καλύπτονται όλες οι οικογένειες με παιδιά, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα υπόλοιπα κριτήρια. Συνολικάκατατέθηκαν 300.226 αιτήσεις και ωφελούνται πάνω από 600.000 άτομα.

Μάλιστα, όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλβάνη, από το πρόγραμμα δεν καλύπτεται ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της ακραίας φτώχειας, καθώς συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν ΑΦΜ και ΑΚΜΑ και έχουν κάνει φορολογικές δηλώσεις.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να δουν τις λίστες με τους ωφελούμενους καθώς και πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας www.ypakp.gr και στοwww.anthropocrisis.gr, ενώ θα εξυπηρετούνται και από το ΚΕΠ.