Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου τα οχήματα χωρίς οδηγό «αποθηκεύουν» στους υπολογιστές τους όσα «βλέπουν» κυκλοφορώντας στην πόλη των Τρικάλων.

Μαζί με την έλευση των ξένων επιστημόνων, θα αρχίσει μια νέα διαδικασία αυτή της προστατευόμενης κυκλοφορίας των οχημάτων για αποτύπωση της διαδρομής, μαζί με τεχνικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Δηλαδή, τα λεωφορεία θα «αποθηκεύουν» στη μνήμη των υπολογιστών τους τα όσα θα «βλέπουν» στη διαδρομή, από τη Τετάρτη 1 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου. Σε όλο αυτό το διάστημα, η πορεία των λεωφορείων θα γνωστοποιείται, προκειμένου να γνωρίζουν οι οδηγοί, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι κάτοικοι της πόλης, πώς θα κινούνται. Θα υπάρχει, έτσι, επισημαίνεται, μια πρόγευση για τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει η ζωή των τρικαλινών και πώς τα Τρίκαλα αποκτούν από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, την παγκόσμια πρωτιά κίνησης των λεωφορείων χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον.

Πάντως μέχρι αύριο το βράδυ ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης νέου τάπητα σε σημεία της διαδρομής, από την οποία θα διέρχονται τα λεωφορεία χωρίς οδηγό.