Το ενδεχόμενο «ρίσκο» της Πόλας Ρούπα να διέπραξε τη χθεσινή ένοπλη ληστεία τράπεζας μέσα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» εξετάζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, αναλύοντας το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι οι πρώτες εικόνες δεν φαίνεται να αποκλείουν τη συγκεκριμένη εκδοχή, που αρχικά φάνταζε απομακρυσμένη, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη.

Πηγή της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει επίσης, ότι ενδεχομένως η Πόλα Ρούπα έχει πληγεί από την… οικονομική κρίση και δεν αποκλείεται να προέβη σε αυτή την εξαιρετικά παρακινδυνευμένη ενέργεια, παρά τους κινδύνους πιθανής σύλληψης, που θα έφερναν σε δυσμενή κατάσταση την ίδια και κυρίως το παιδί της. Ανεξάρτητα αν οι ενδείξεις συμμετοχής της στη ληστεία συμπληρωθούν με στοιχεία, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να έχει βρει καταφύγιο στην Αττική, καταλήγει η εφημερίδα. 

Ακόμη ερευνάται αν πρόκειται για τη γυναίκα της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» και των «ληστών του Διστόμου με τα μαύρα» που έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο ληστείες.