Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας για τρεις ιστοσελίδες που προωθούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία,  σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες σχετικά με παρενέργειες που προκλήθηκαν από την κατανάλωσή τους.

Αρχικά εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος. Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για παράνομη διακίνηση, διάθεση και πώληση, μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικού προϊόντος, μη εγκεκριμένου από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας, με έδρα την Ιρλανδία. Επιπλέον, προέκυψε η εμπλοκή ιστότοπου, μέσω του οποίου γινόταν διάθεση και πώληση, παράνομα, διαδικτυακά, φαρμακευτικών σκευασμάτων και φαρμάκων.

Για τα στοιχεία της έρευνας ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική εισαγγελική παραγγελία. Στη συνέχεια, για την παράνομη δραστηριότητα του εν λόγω ιστότοπου ενημερώθηκε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία ενήργησε ώστε να μην καθίσταται δυνατή πλέον η πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε και δεύτερη δικογραφία, σε βάρος ακόμα δύο ιστοσελίδων. Προηγήθηκε καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σύμφωνα με την οποία, στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες υπήρχε η δυνατότητα αγοράς παράνομων φαρμάκων, χωρίς ιατρική συνταγή, για τα οποία δεν υπήρχε καμία πληροφορία σχετικά με την προέλευσή τους ή τα εργοστάσια παρασκευής τους. Επίσης, υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες, τόσο για τη γνησιότητα, όσο και την ασφάλειά τους, θέτοντας έτσι σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Όλα αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική εισαγγελική παραγγελία. Κατ' εκτέλεσή της, ενημερώθηκαν για την παράνομη δραστηριότητα των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών διευθύνσεων οι αρμόδιοι ελληνικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, οι οποίοι κλήθηκαν να αποτρέψουν την πρόσβαση των συνδρομητών τους σε αυτές.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν, για όλες τις περιπτώσεις, θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.