Εξαρθρώθηκε η συμμορία των Γεωργιανών που είχε σκορπίσει τον τρόμο στα βόρεια προάστια γνωστή και ως η σπείρα με το σίδερο

Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν στη Γλυφάδα και στη Θεσσαλονίκη, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 37 και 38 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 27χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος αναζητείται μαζί και με άλλους συνεργούς τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μετά την πολύμηνη έρευνα οι αρχές κατέληξαν πως οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει από το 2014 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και τα οποία διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε σπίτια μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Είχαν μάλιστα προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, οχήματα) ενώ προέβαιναν και στην παρακολούθηση των στόχων τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από τις οικίες τους.

Κι όταν όμως έπεφταν πάνω στους ενοίκους δεν δίσταζαν να τους απειλούν ακόμα και με ηλεκτρικό σίδερο προκειμένου να τους πιέσουν να τους αποκαλύψουν τυχόν θυρίδες και κρυψώνες. 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε στις 4-12-2014 σε οικία στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν απειλήσει με ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος τους ενοίκους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων και των κοσμημάτων.

Εξιχνιάσθηκε επίσης και μία  περίπτωση διάρρηξης-κλοπής που διαπράχθηκε στις 2-6-2015 σε οικία στο Χαλάνδρι.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε οικίες στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, πλήθος φωτογραφικών συσκευών, πλήθος usb stick, πινακίδες οχημάτων, τρία αυτοκίνητα.