current views are: 1

26 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:47

Διευκρινίσεις για τους δικαιούχους δωρεάν ρεύματος, επιδόματος ενοικίου και σίτισης

Σε διευκρίνισεις για τους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Δημοσίευση 15:47’
αρθρο-newpost

Σε διευκρίνισεις για τους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Σε διευκρίνισεις για τους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση:

Α. Για τη δωρεάν επανασύνδεση κομμένου ρεύματος και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος:

• Εάν ο δικαιούχος έχει διακοπή ρεύματος ή δεν έχει αριθμό παροχής στο όνομά του θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο κατάστημα του παρόχου του ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ ή άλλον), έχοντας μαζί του την εκτύπωση της σελίδας με την έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα προκειμένου να δρομολογηθεί, είτε η διαδικασία επανασύνδεσης και παροχής δωρεάν ρεύματος, είτε η διαδικασία αλλαγής του ονόματος στον μετρητή.

• Εάν δεν έχει διακοπεί η παροχή και ο μετρητής είναι στο όνομα του δικαιούχου, δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια εκ μέρους του. Ο αρμόδιος φορέας (ΔΕΔΔΗΕ) έχει παραλάβει την κατάσταση με όσους δικαιούνται την παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος και θα ενημερώσει τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να ξεκινήσει, κατά την έκδοση των λογαριασμών που θα γίνει από δω και στο εξής, η πίστωση της δωρεάν ποσότητας ρεύματος.

Β. Για το επίδομα ενοικίου:

• Εάν οι δικαιούχοι διαμένουν ήδη σε ενοικιαζόμενη κατοικία θα πρέπει να απευθυνθούν στον ιδιοκτήτη τους (εκμισθωτή) και να του ζητήσουν να κάνει ανανέωση ή τροποποίηση της ισχύουσας μίσθωσης στην ειδική για τις μισθώσεις εφαρμογή του taxis. Στη συνέχεια, θα μπουν στην εφαρμογή του προγράμματος, στην αίτησή τους και στον ειδικό χώρο που έχει προστεθεί ώστε να καταχωρίσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους.

Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής θα πρέπει να μπει στην ίδια εφαρμογή του προγράμματος, στη σελίδα που αφορά στους ιδιοκτήτες (σήμανση: «είσοδος για εκμισθωτές») και να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενοικιαστή του, τον αριθμό ηλεκτρονικής καταχώρησης του μισθωτηρίου συμβολαίου και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού του όπου επιθυμεί να πιστώνεται το επίδομα ενοικίου.

• Εάν οι δικαιούχοι επιθυμούν να προβούν σε νέα μίσθωση θα πρέπει να φροντίσουν να βρουν την κατοικία που θα μισθώσουν και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης τους (εκμισθωτής) να δηλώσει τη μίσθωση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis. Στη συνέχεια, θα μπουν στην εφαρμογή του προγράμματος, στην αίτησή τους και στον ειδικό χώρο που έχει προστεθεί ώστε να καταχωρίσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους.

Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής θα πρέπει να μπει στην εφαρμογή του προγράμματος, στη σελίδα που αφορά στους ιδιοκτήτες (σήμανση: «είσοδος για εκμισθωτές») και να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενοικιαστή του, τον αριθμό ηλεκτρονικής καταχώρησης του μισθωτηρίου συμβολαίου και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού του όπου επιθυμεί να πιστώνεται το επίδομα ενοικίου.

Γ. Για την επιδότηση σίτισης

Με νεότερη ανακοίνωση, οι δικαιούχοι θα πληροφορηθούν την ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να παραλαμβάνουν την «κάρτα αλληλεγγύης» από τα ΚΕΠ τα οποία είχαν δηλώσει στην αίτησή τους ως «ΚΕΠ διεκπεραίωσης».

Συγχρόνως θα αποσταλεί με ταχυδρομείο στη διεύθυνση αλληλογραφίας που έχει δηλώσει ο κάθε δικαιούχος στην αίτησή του ο αριθμός ΡΙΝ που είναι απαραίτητος για τη χρήση της κάρτας.


σχετικα αρθρα