Στο στόχαστρο έρευνα βρίσκεται πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ στη Βόρεια Ελλάδα.

Έπειτα από εντολή που έδωσε ο εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος. θα διερευνηθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται ως ιδιοκτήτης off shore εταιρείας στην Κύπρο.

Ήδη οι διωκτικές Αρχές -κατόπιν παλιότερων καταγγελιών περί χρηματισμού του- πέρασαν από «κόσκινο» τις τραπεζικές καταθέσεις του παραπάνω προσώπου, ενώ εντόπισαν χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι «αδικαιολόγητες» τραπεζικές καταθέσεις φτάνουν το ύψος των 550.000 ευρώ και αφορούν το διάστημα από το 1999 έως το 2012. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την επίμαχη περίοδο κατατίθεντο ανά τακτά διαστήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ποσά από 2 έως 15 χιλιάδες ευρώ, γεγονός που συνέβαινε ιδιαίτερα την περίοδο έως το 2008.

Η έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι καταθέτες των παραπάνω χρηματικών ποσών, όπως επίσης να γίνει έλεγχος όλων των υποθέσεων που ο καταγγελλόμενος χειρίστηκε κατά το παρελθόν, όταν «χρημάτισε» Επιθεωρητής στα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕΠ) Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών. 

Η έρευνα θα επεκταθεί και στα πόθεν έσχες συγγενικών του προσώπων.