Στο στόχαστρο έρευνας βρίσκονται εφοριακοί που φέρονται να έκαναν τα στραβά μάτια κατά τον έλεγχο υπόπτων εταιρειών για φοροδιαφυγή. 

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται, ύστερα από έγγραφο που συνέταξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το οποίο μία υπάλληλος ΔΟΥ ΦΑΕ φέρεται ότι πήρε «μίζα» ύψους 100.000 ευρώ προκειμένου να βγάλει «λάδι» τις δύο εταιρίες. 

Κατόπιν ζητήθηκε να γίνει επανέλεγχος και προς τούτο συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών συνεργείο ελέγχου, αποτελούμενο από δύο εφοριακούς κι έναν επόπτη - εφοριακό της ίδιας ΔΟΥ ΦΑΕ. Ο επανέλεγχος φανέρωσε φοροδιαφυγή, το ύψος της οποίας προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ, την οποία δεν «είδε» η πρώτη, φερόμενη ως δωροδοκηθείσα, εφοριακός, για την οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Το διάστημα εκείνο έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Αργύρη Δημόπουλου καταγγελίες ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιριών (στην πορεία η πρώτη απορρόφησε τη δεύτερη) απειλούσαν με μηνύσεις τις υπαλλήλους - εφοριακούς κι ότι ο επικεφαλής του συνεργείου είχε σχέσεις με τον οικονομικό σύμβουλο μίας εκ των επιχειρήσεων ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε εφοριακός.