current views are: 2

27 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση07:26

Έτσι έσωσαν τον 48χρονο που είχε πέσει στον Παρνασσό με αλεξίπτωτο πλαγιάς (Βίντεο)

Αρχικά τον προσέγγισαν και τον μετέφεραν με φορείο οι πυροσβέστες και στη συνέχεια τον παρέλαβε ελικόπτερο.

Δημοσίευση 07:26’
αρθρο-newpost

Αρχικά τον προσέγγισαν και τον μετέφεραν με φορείο οι πυροσβέστες και στη συνέχεια τον παρέλαβε ελικόπτερο.

Αρχικά τον προσέγγισαν και τον μετέφεραν με φορείο οι πυροσβέστες και στη συνέχεια τον παρέλαβε ελικόπτερο.

Ο 48χρονος Ιάπωνας έπαιρνε ίμερος στους αγώνες του Προπαγκοσμίου Πρωταθλήματος   Αλεξιπτώτου    πλαγιάς,    που   διεξάγεται   στην   ευρύτερη   περιοχή   της   Π.Ε.  Φωκίδος, το διάστημα από 21 έως 27 Ιουνίου 2015, με την   συμμετοχή πολλών αθλητών από πολλά μέρη του κόσμου.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες ο αεροπτεριστής τραυματίστηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόκρημνη περιοχή της Φωκίδας στη θέση «Κρόκι» Παρνασσού.

Αμέσως οι αρχές κινητοποιήθηκαν και η Π.Υ Άμφισσας έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα, έξι άνδρες και επικεφαλής τον Διοικητή της Υπηρεσίας Αντιπύραρχο Ανδρέα Μωράτη.

Οι πυροσβέστες με κατάλληλο ορειβατικό και Διασωστικό εξοπλισμό και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες εντόπισαν σε δύσβατη βραχώδη χαράδρα, τραυματισμένο τον αγνοούμενο 48χρονο αεραθλητή.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του τραυματία, του πολύ βραχώδους και δύσβατου εδάφους και της νύχτας που πλησίαζε και θα δυσκόλευε περισσότερο την μεταφορά του, κρίθηκε σκόπιμο να  κληθεί  Διασωστικό ελικόπτερο για την έγκαιρη αερομεταφορά του. 

Η  Ομάδα προσέγγισε τον τραυματία, τον ασφάλισε σε διασωστικό φορείο και τον ανέβασε με δυσκολία σε βραχώδες υψομετρικό σημείο,  ώστε να μπορεί να προσεγγίσει το Διασωστικό ελικόπτερο.

Στην συνέχεια παραλήφθηκε από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου AEGEAN HAWK), το οποίο μετέφερε με ασφάλεια τον τραυματία στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ, ενώ η ομάδα επέστρεψε στο αρχικό σημείο, μετά από δίωρη πορεία σε δύσβατο και βραχώδες έδαφος. 

Στο συμβάν κλήθηκε και η 7η Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας, χωρίς  να χρειαστεί να επέμβει όμως, αφού ο τραυματίας προσεγγίστηκε εγκαίρως, από την ομάδα της Π.Υ. Άμφισσας. Στο σημείο παρευρέθηκε και ο  Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ντίτσας.


σχετικα αρθρα