Δίνοντας το σύνθημα να ανέβουν τα ηλεκτρονικά ρολά εγκαινίασαν στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης η Μαρίνα και η Σοφίκα Ελευθερουδάκη το νέο κεντρικό κατάστημα των βιβλιοπωλείων Ελευθερουδάκη, τη «ναυαρχίδα» τους όπως λένε, στην οδό Πανεπιστημίου 11, μόλις έξι αριθμούς πιο κάτω από το παλιό οκταώροφο κατάστημα της Πανεπιστημίου 17. Τα εγκαίνια εξελίχθηκαν σε πάρτι με μουσική σε ζωηρούς ρυθμούς, ενώ έξω από το κατάστημα ηχούσαν τα «τύμπανα» των απολυμένων της εταιρίας.

Ομάδα περίπου σαράντα ατόμων του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής –οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην οδό Πανεπιστημίου απέναντι από το κατάστημα κρατώντας πανό– προχώρησαν προς την είσοδο του καταστήματος επί της οδού Αμερικής φωνάζοντας συνθήματα για απολύσεις εργαζομένων στα βιβλιοπωλεία της αλυσίδας Ελευθερουδάκη.

Όπως κατήγγειλαν, ο όμιλος έχει προχωρήσει σε αδικαιολόγητες απολύσεις εργαζομένων τον τελευταίο μήνα, οι οποίοι μάλιστα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους επί δεκαετίες στον όμιλο και ήθελαν λίγα ένσημα ακόμη μέχρι τη συνταξιοδότησή τους. «Απολύουν και το γιορτάζουν» φώναζαν.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και πολλοί εκδότες, συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Πηγή:tovima