Έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών που ζουν υπό καθεστώς αγωνίας και ανησυχίας, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. 

Με διαταγή που εστάλη από τις 17 Ιουνίου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, έχουν αυξηθεί τα μέτρα φρούρησης από δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΥMΕΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ και γενικώς της Άμεσης Δράσης, στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε υπουργεία και οργανισμούς, καθώς και σε πρεσβείες, (κυρίως στην γερμανική), ενώ έχουν δοθεί εντολές η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εμφανής, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα τακτική, κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων και να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων.

Στο πλαίσιο των μέτρων για το δημοψήφισμα, έγινε γνωστό ότι «παγώνουν» οι άδειες στο αστυνομικό προσωπικό, μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, ενώ αναμένονται από το Υπουργείο Εσωτερικών συγκεκριμένες οδηγίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο βάσει και του Προεδρικού Διατάγματος.

Επιπλέον, υπάρχει από προχθές στενή επιτήρηση, κυρίως από την Ομάδα ΔΙΑΣ, στα ΑΤΜ τραπεζών και στα σούπερ μάρκετ, καθώς και όπου συνωστίζονται πολίτες για οικονομικές συναλλαγές.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η επέκταση του αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες πόλεις στην Ελλάδα, καθώς και η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 11188.