Αυξημένη ήταν η κίνηση στα σούπερ μάρκετ σήμερα όσον αφορά τις αγορές, με τους καταναλωτές να ψωνίζουν σε κάποιες περιπτώσεις μανιωδώς, ενώ παρατηρήθηκε και υπερφόρτωση στο δίκτυο των πιστωτικών καρτών. 

Όπως αναφέρουν στελέχη των δύο μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, σήμερα από το πρωί σε όλα τα καταστήματα της χώρας καταγράφηκε αυξημένη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που αρκετοί πελάτες ψώνιζαν σαν να μην... υπάρχει αύριο.

«Θα θέλαμε να συστήσουμε ψυχραιμία στον κόσμο. Προς το παρόν υπάρχει επάρκεια προϊόντων σε όλα τα καταστήματα και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Δεν καταγράφηκαν ουρές, αλλά δεν ήταν και μια συνηθισμένη Δευτέρα. Επίσης, γίνονται και κανονικά και οι μεταφορές στα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. 

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι καταγράφονται κινήσεις με συνηθισμένες αγορές, ενώ παρατηρούνται και κάποιες υπερβολές, σε μεμονωμένες, όμως, περιπτώσεις. 

Οι ιδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι αυξημένη ήταν και η χρήση πιστωτικών καρτών: «Χρήση καρτών γίνεται κανονικά σε ολα τα καταστήματα και λαμβάνουμε από τους εκπροσώπους μας ανά την Ελλάδα ότι υπάρχει μια αυξηση σε σχέση με την χρήση της. 'Ισως εκεί αποδίδεται και το γεγονός ότι κάποιες στιγμές σήμερα «επεσε» το σύστημα των πιστωτικών καρτών.

Τα στελέχη της αγοράς, πάντως, εμφανίζονται συγκρατημένα καθησυχαστικά σε σχέση με τις εξελίξεις και τονίζουν ότι προς το παρόν οι συναλλαγές και οι αγορές γίνονται χωρίς προβλήματα.