Με βροχές και καταιγίδες και σήμερα Τετάρτη το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν κατά τόπους καταιγίδες, που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και πιθανόν να συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια. Γρήγορη βελτίωση αναμένεται το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση και στις υπόλοιπες περιοχές:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Μακεδονία. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτικη Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτικη Στερεά, δυτικη Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικες βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια. άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από τα βόρεια 6 με 7 μποφορ. θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.