Αλαλούμ επικρατεί από το πρωί στα υποκαταστήματα των τραπεζών όπου εκατοντάδες συνταξιούχοι έχουν σπεύσει προκειμένου να εισπράξουν τις συντάξεις τους.

Αργά τη νύχτα αποφασίστηκε πως η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται με αλφαβητική σειρά μέχρι την Παρασκευή ωστόσο πολλοί συνταξιούχοι δεν το γνωρίζουν με αποτέλεσμα να περιμένουν επί ώρες και στο τέλος να μην εισπράττουν χρήματα. 

Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρει η Eurobank.

Από την πλευρά της η Alpha Bank συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα είναι για συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα και μόνο για την ανάληψη της σύνταξης τους μέχρι 120 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η εξυπηρέτηση θα γίνεται με αλφαβητική σειρά, με βάση το επώνυμο των συνταξιούχων, ως εξής: από επώνυμα Α-Ι θα εξυπηρετηθούν την Τετάρτη, επώνυμα από Κ-Μ θα εξυπηρετηθούν την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα εξυπηρετηθούν τα επώνυμα από Ν έως Ω.

Σημειώνεται ότι η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank και στην Eurobank εκτός από την τράπεζα Πειραιώς που έχει ανακοινώσει πως θα εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας μέχρι και την Δευτέρα.