Συνεχίζεται και σήμερα η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους, με το πλαφόν να παραμένει 120 ευρώ την εβδομάδα από το γκισέ και 60 ευρώ την ημέρα, το οποίο θα μπορούν να βγάζουν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΓΑ θα καταβάλλει από σήμερα το πρωί τις συντάξεις στους περίπου 682.000 δικαιούχους του και μάλιστα ολόκληρες. 

Αντίθετα, τα μισά χρήματα από αυτά που δικαιούνται θα βρουν στους λογαριασμούς τους οι 350.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ σήμερα Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού Τάσο Πετρόπουλο δεν έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα που απαιτούνται μηνιαίως.

Έτσι σήμερα θα καταβληθούν τα 130 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα αναμένεται να εισπραχθούν την επόμενη εβδομάδα, εάν τα ποσά συγκεντρωθούν.

Χθες πάντως, πάνω από 37.000 συντάξεις της ΔΕΗ πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τους, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους δικαιούχους των συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ, παρότι έως το βράδυ υπήρξαν καταγγελίες ότι αρκετοί συνταξιούχοι δεν βρήκαν σχετική κίνηση στον λογαριασμό τους. 

Κανονικά έλαβαν τις συντάξεις τους το πρωί της Τρίτης και οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ, οι οποίοι μπόρεσαν να τις εισπράξουν από τα ΑΤΜ της ALPHA BANK.