current views are: 1

1 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση20:49

Απελπιστική η κατάσταση στα νησιά με τα καύσιμα – «Έχουμε χρήματα και δεν μπορούμε να πάρουμε βενζίνη»

Σε νησιά δύο ταχυτήτων σε σχέση με τον ανεφοδιασμό των καυσίμων φαίνεται πως χωρίζονται αυτές τις ημέρες τα ελληνικά νησιά, καθώς τα νησιά του ανατολικού αιγαίου έχουν σοβαρό θέμα ανεφοδιασμού καυσίμων, ενώ τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά υποχρεώνονται από τις εταιρείες να πληρώνουν σε μετρητά.

Δημοσίευση 20:49’
αρθρο-newpost

Σε νησιά δύο ταχυτήτων σε σχέση με τον ανεφοδιασμό των καυσίμων φαίνεται πως χωρίζονται αυτές τις ημέρες τα ελληνικά νησιά, καθώς τα νησιά του ανατολικού αιγαίου έχουν σοβαρό θέμα ανεφοδιασμού καυσίμων, ενώ τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά υποχρεώνονται από τις εταιρείες να πληρώνουν σε μετρητά.

Σε νησιά… δύο ταχυτήτων σε σχέση με τον ανεφοδιασμό των καυσίμων φαίνεται πως χωρίζονται αυτές τις ημέρες τα ελληνικά νησιά, καθώς αυτά του ανατολικού αιγαίου έχουν σοβαρό θέμα ανεφοδιασμού καυσίμων, ενώ τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά υποχρεώνονται από τις εταιρείες να πληρώνουν σε μετρητά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ικαρία πέντε πρατήρια έχουν ξεμείνει από καύσιμα και έχουν κλείσει προσωρινά, αναμένοντας καινούριο φορτίο, ενώ στην Λέσβο πάνω από 25 πρατήρια έχουν από χθες πρόβλημα ανεφοδιασμού. 

Στην Ικαρία τέσσερα βενζινάδικα στην περιοχή του ‘Αγιου Κήρυκου δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και έχουν κλείσει προς το παρόν, ενώ ακόμα ένα ακόμα βενζινάδικο στον Εύδηλο αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες να ανεφοδιαστεί, με συνέπεια οι Ικαριώτες να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα από την μία άκρη του νησιού στην άλλη για να εφοδιαστούν με καύσιμα. 

«Καύσιμα υπάρχουν, αλλά για πόσο ακόμα;» αναρωτιέται η κυρία Ζαούση, υπεύθυνη πρατηρίου στον Εύδηλο. Ωστόσο, γνωρίζω ότι κάποια πράτήρια είχαν πρόβλημα, αλλά γενικά δεν νομίζω ότι δεν εξυπηρετήθηκαν τελικά οι καταναλωτές. Προσωπικά δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα πανικού, τουλάχιστον προς το παρόν». 

Η κ. Ζαούση αναφέρεται και στο ζήτημα των πιστωτικών καρτών λέγοντας: «Υπάρχουν πρατήρια στο νησί που δεν έχουν πιστωτικές κάρτες και προσωπικά σε κάποιες περιπτώσεις έχω αναγκαστεί σε γνωστούς να δώσω με πίστωση, λόγω ελλείψεως μετρητών». 

Σε άλλο πρατήριο καυσίμων στον Άγιο Κήρυκο, τα αποθέματα έχουν τελειώσει από χθες: «Εχουμε ξεμείνει από καύσιμα και παροτρύνουμε τον κόσμο που έρχεται να πηγαίνει στον Εύδηλο. Αναμένουμε, όμως, να έχουμε καινούριο φορτίο μέχρι την Παρασκευή» τονίζει πρατηριούχος.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Λέσβο, όπου πολλά βενζινάδικα έχουν ξεμείνει από βενζίνη και δεν μπορούν να παραλάβουν νέα φορτία. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να εκτελωνιστούν στο τελωνείο και ως εκ τούτου πρέπει να πάει χρηματαποστολή στα κεντρικά της εταιρείας στην Αθήνα για να μπορούν να αποδεσμευτεί η βενζίνη που έχουν παραγγείλει. 

«Είναι δραματικό αυτό που ζούμε. Από την Κυριακή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο νησί στα καύσιμα. Πολλά πρατήρια έχουν ξεμείνει και ενώ έχουμε χρήματα δεν μπορούμε να πάρουμε βενζίνη. Εχω μιλήσει με πολλούς συναδέλφους και αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, δεν ξέρω που θα πάει αυτό όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς το δημοψήφισμα» τονίζει ο κ. Μάλης, ιδιοκτήτης πρατηρίου στον Μόλυβο. 

Εκ διαμέτρου αντίθετη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα νησιά των Κυκλάδων, καθώς τόσο στην Πάρο, όσο και στην Σαντορίνη, κατεξοχήν τουριστικά νησιά, με την τουριστική περίοδο να είναι σε πλήρη άνθιση, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού. 

«Τις πρώτες ημέρες είχαν δημιουργηθεί ουρές σε όλα τα πρατήρια. Στην συνέχεια εξομαλύνθηκε η κατάσταση» τονίζει ιδιοκτήτρια πρατηρίου στην Νάουσα της Πάρου. «Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στα καύσιμα, αλλά στα… μετρητά, καθώς πλέον οι περισσότεροι θέλουν να πληρώσουν με πιστωτικές κάρτες και εμείς χρειαζόμαστε μετρητά, καθώς οι εταιρείες καυσίμων δέχονται μόνο μετρητά». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κατάσταση στην Σαντορίνη, με πρατηριούχο να υποστηρίζει ότι «δεν έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στη διακίνηση καυσίμων στο νησί. Είμαστε και μέσα στην τουριστική περίοδο και δύσκολα θα αφήναμε να συμβεί αυτό. Την πρώτη ημέρα υπήρξε ένας μικρός πανικός, αλλά τώρα δεν υπάρχει θέμα και όλα τα πρατήρια διαθέτουν κανονικά καύσιμα». 


σχετικα αρθρα