Διασφαλισμένη είναι η συνεχής ροή φαρμάκων στην αγορά, διαβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους του Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να συνεχιστεί ο κανονικός εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκων και οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν ότι ο εφοδιασμός της αγοράς διεξάγεται κανονικά και δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω ομαλή ροή του.

Ο ΣΦΕΕ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με την επάρκεια φαρμάκων την κρίσιμη αυτή περίοδο. «Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες οφείλει να παραμείνει έξω από το κάδρο του πολιτικού κλίματος και μακριά από κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης» επισημαίνει ο ΣΦΕΕ που δεσμεύεται ότι τα μέλη του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, με ψυχραιμία, σύμπνοια και προσήλωση να στέκονται δίπλα στους Έλληνες πολίτες και τη χώρα.

Την ίδια ώρα, o Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει ότι ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς διεξάγεται ομαλά και εκτιμά ότι η διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων στη χώρα μας θα συνεχιστεί, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι φορείς της φαρμακευτικής κοινότητας θα λειτουργήσουν με τη σύνεση και την αυτοσυγκράτηση που απαιτούν οι περιστάσεις.

Υπογραμμίζει, επίσης ότι «η ορθολογική διαχείριση των φαρμάκων είναι δυνατό να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών και στο σύστημα υγείας γενικότερα».